O capsulă gelatinoasă conţine 10000 UI vitamina A şi 1000 UI vitamina D.
Vitamina A este prezentă in alimentele de origine animală. Totusi, ea se găseste si in cele vegetale, sub formă de beta-caroten, care in organism se transformă in vitamina A (betacarotenul se mai numeste si provitamina A). Acesta are nevoie de grăsimi pentru a se transforma in retinol.
Rezultatele unei cercetări efectuate in Statele Unite ale Americii, pe o perioadă de 10 ani, au demonstrat că bolile cardiace si cancerul de prostată au o incidenta de două ori mai mică in cazul bărbatilor care au consumat sistematic betacaroten, in comparatie cu subiectii din lotul martor care nu au consumat această substantă.
•Vitamina A măreste acuitatea vizuală pe timp de noapte, imbunătăteste vederea si ajută in tratamentul multor boli de vedere prin faptul că permite formarea purpurei ochiului.
• Măreste rezistenta la infectiile respiratorii
• Ajută la functionarea normală a sistemului imunitar.
• Scurtează durata de boală.
•Contribuie la inlăturarea petelor pigmentare determinate de varstă.
•Mentine procesul de crestere si consolidare a oaselor si starea de sănătate a pielii, părului, dintilor si gingiilor.
• Ajută in tratamentul acneii, al ridurilor superficiale si in afectiuni ca impetigo, furunculoza, in arsuri si ulcere deschise - atunci cand este folosită in uz extern.
• Este adjuvant in tratamentul emfizemului si al hipertiroidismului.
• Participă la metabolizarea hormonilor steroizi
• Este benefică pentru tratarea rănilor si a unor boli de piele.
Istoricul vitaminei D este legat de rahitism, o boală ce decalcifiază oasele si le deformează.
Vitamina D este produsă de organism in primul rand sub actiunea soarelui, ultravioletele determinand “fabricarea” ei in piele. Calciferolul contribuie la utilizarea optimă de către organism a calciului ?i a fosforului, elemente indispensabile pentru metabolismul oaselor si dintilor sănătosi, cat si a echilibrului fosfocalcic.