Cel mai valoros este uleiul din sâmburi de struguri presat la rece, care păstrează calitățile benefice organismului nostru și trebuie consumat „crud”, pe când cel rafinat pe care îl găsim în magazine se poate folosi la gătit și prăjit. Uleiul presat la rece se consumă ca atare, sau în alimente neprocesate termic gen: salate, sosuri etc.
Uleiul presat la rece din sâmburi de struguri conține: acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, vitamina E, F, resveratrol, cupru, seleniu, zinc etc.
Proprietăți: antioxidant, antialergic, antibacterian, astringent, antiinflamator, cicatrizant, emolient, higratant, regenerat.
Uz intern:
- grăsimile nesaturate mențin elasticitatea și permeabilitatea vaselor de sânge și previn bolile vasculare;
- benefic persoanelor care suferă de varice și hemoroizi, întărind capilarele;
- ajută reducerea colesterolului rău, ajută prevenirea aterosclerozei și bolile cardiace;
- întărește sistemul imunitar și ferește de infecții;
- antioxidanții previn procesele de îmbătrânire prematură a celulelor;
- menține sănătatea articulațiilor și are afect antiinflamator recomandat persoanelor care suferă de reumatism și artrită;
- are efect antialergic deoarece blochează enzimele care produc histaminele.
Uz extern:
- hrănește și previne uscarea pielii;
- stimulează producerea de colagen;
- hidratează și revigorează tenul matur;
- estompează ridurile fine;
- recomandat tenului acneic cu acțiune antibacteriană și astringentă;
- cicatrizează rănile ușoare: zgârieturi, arsuri minore etc.
- adjuvant în caz de fragilitate capilară, recomandat pentru ten cuperozic;
- îmbunătățește circulația în cazul venelor varicoase;
- previne și tratează celulita;
- hrănește firul de păr.
Precautii: A se pastra la temperatura camerei, ferit de lumina si umiditate, in ambalajul original.
Tara de origine: Ungaria
Forma Prezentare: Ulei
Greutate: 0.1