Sâmburii de caise conţin amigdalină, substanţă care dă un gust puternic şi amărui. Consumat în cantitate mare şi pe o perioadă lungă de timp poate fi toxică, printre efecte enumerându-se: durerea de cap, setea, greaţa, insomnia etc. Sâmburii pot fi folosiţi în: gemul de caise, în biscuiţi (ex. Biscuiţii amaretti de origine italiană), la lichior (ex. Amaretto) sau se consumă ca atare în jur de 8 sâmburi pe zi. Din sâmburii de caise, al fructelor coapte, prin presare la rece obţinem ulei cu vascozitate medie şi miros specific, bogat în Omega 6 şi 9, fitosteroli, vitamine (A, C, E, B17) şi minerale (fier, magneziu etc.).
Proprietăţi : antiinflamator, antioxidant, calmant, emolient, hidratant, nutritiv, revitalizant etc.
Uz intern:
- bogat in antioxidanti naturali, vitamine (A, C, E, B17);
- previne litiaza biliară;
- adjuvant în hipertensiune arterială;
- stimulează activitatea inimii;
- contribuie la buna funcţionare a glandei tiroide;
- îmbunătăţeşte memoria;
- îmbunătăţeşte circulaţia periferică, ajută în cazul mâinilor şi picioarelor reci;
Uz extern:
- se absoarbe uşor şi este recomdat pentru toate tipurile de ten;
- hrăneşte tenul sensibil şi uscat;
- util în caz de: acnee, ten iritat, în inflamaţiile pielii sau eczeme;
- previne îmbătrânirea pielii şi reduce ridurile;
- hrăneşte şi protejează pielea deshidratată;
- redă luminozitatea tenului matur;
- hidratează şi revitalizează tenul obosit;
- îmbunătăţeşte aspectul pielii afectate de celulită;
- dă fermitate şi elasticitate pielii;
- recomandat pentru îngrijirea părului vopsit, deteriorat, lipsit de strălucire;
- previne căderea părului şi combate mătreaţa.
Precautii: A se pastra la temperatura camerei, ferit de lumina.
Tara de origine: Maroc
Forma Prezentare: Ulei
Greutate: 0.001