Migdalele pot fi de două feluri: dulci sau amare. Migdalele dulci se pot folosi în gastronomie, cosmetică sau medicină. Uleiul presat la rece din sâmburii de migdale dulci, conţine vitamine precum: niacină, rertinol, A, B, E şi minerale: fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc etc.
Uleiul de migdale dulci are proprietăţi emoliente, hidratante, de prevenire a vergeturilor şi poate fi folosit ca atare sau amestecat în loşiuni, măşti sau creme pentru ten şi corp, sau în diferite tratamente pentru păr.
Uz intern:
- adjuvant în caz de gastrită şi ulcer gastric;
- stimulează buna funcţionare a sistemului digestiv;
- previne afecţiunile aparatului urinar;
- contribuie la scaderea colesterolului şi ajută prevenirea risculului de infarct miocardic;
- este uşor laxativ;
- ajută la îmbunătăţirea memoriei şi hrăneşte celulele nervoase;
- ameliorează durerile musculare.
Uz extern:
- previne îmbătrânirea prematură a pielii şi tenului;
- recomandat tuturor tipurilor de ten;
- hrăneşte şi hidratează tenul şi pielea în profunzime;
- atenuează ridurile;
- previne apariţia vergeturilor;
- ameliorează erupţiile, iritaţiile, inflamaţiile şi mâncărimile pielii;
- atenuează şi îmbunătăşâţeşte aspectul cearcănelor;
- hipertonifiant mamar;
- eficient în hidratarea buzelor crăpate;
- hidratează scalpul şi previne apariţia mătreţii;
- întăreşte rădăcina firului de păr şi previne caderea părului.
Precautii: A se pastra la temperatura camerei ferit de lumina.
Tara de origine: Spania
Forma Prezentare: Ulei
Greutate: 0.05