Ceai vrac din iarba de napraznic.
Mod de preparare ceai de napraznic:
Infuzie din 1/2 lingurita de produs la o cana de apa clocotita, se bea o cana pe zi.
Extern: gargara, comprese, bai cu fiertura de planta.
Tara de origine:
Romania
Ingrediente:
Iarba de Geranium robertianum ( napraznic ), ce contine geraniina, ulei volatil, acid elagic, tanoizi, rezine, etc.
Prezentare:
50 g.
Mod de administrare: Doua linguri de frunze si flori uscate maruntite se pun cu o cana(250 ml) de apa la inmuiat, de seara pana dimineata, cand se filtreaza licoarea rezultata, iar planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa. Se lasa sa se raceasca vreme de o jumatate de ora la temperatura camerei, apoi se filtreaza . La sfarsit se combina maceratul cu infuzia racita. Se beau 3-4 cani pe zi, pe stomacul gol. Infuzia combinata se bea inghititura cu inghititura (unii terapeuti recomanda sa se bea cu lingura).
Precautii: Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata, echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A se pastra la temperatura camerei, ferit de lumina directa a soarelui la tempereturi intre 15-25 de grade celsius. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici.
Tara de origine: România
Reactii adverse: Nu se depasete doza recomandata deoarece se pot produce intoxicatii grave, nu se administreaza la copii si femei gravide.
Greutate: 0.06