Denumire produs: Seminte de in 250G
Ingrediente: Seminte de in
Istoric: Denumirea tehnică a inului este Linum usitatissimum. Fibrele de in sunt cele mai vechi materiale utilizate de omenire. La inceput, inul era cultivat in scopuri industriale in India si China. Intre timp a inceput să capete din ce in ce mai multă popularitate si să fie utilizat la scară largă, pentru fibra sa si pentru semintele din care se obtine uleiul de in, semintele de in fiind recomandate in curele de slăbire si de mentinere a sănătătii.
Proprietăţi: Fibrele continute de către semintele de in sunt foarte benefice organismului uman, prin prezenta complexului de vitamine B si a antioxidantilor numerosi de tip Omega 3. Inul constă in proportie de 50 in acid alfa-linoleic, o importantă sursă vegetală de Omega 3. Semintele de in sunt bogate in vitamine si minerale, magneziu si mangan, fitochimicale, avand antioxidanti benefici si sănătosi.
Beneficii: Datorită concentratiei mari de Omega 3, semintele de in mentin sistemul osos in parametri normali, impiedicand deteriorarea oaselor. Semintele de in imbunătătesc digestia si cresc imunitatea organismului. Semintele de in sunt eficiente in lupta cu cancerul si cu bolile cardiovasculare, scăzand colesterolul si nivelul zahărului din sange.
Reţete: Se recomandă consumul semintelor de in măcinate in prealabil. Pentru un consum ridicat de seminte de in, acestea pot fi integrate in diverse retete. Se pot adăuga peste cereale la micul dejun, sau in sucurile de fructe sau legume. Pot fi presărate peste salate sau supe, dar si amestecate cu iaurt. Indiferent de modul de utilizare, semintele de in consumate regulat vor avea efecte benefice asupra organismului si a stării generale de sănătate.
Valori nutriţionale medii/100g:
Valoare energetică 2590 kj /534 kcal
Proteine 18 gr
Carbohidrati 2.9 gr
Glucide 2 gr
Informatii conformitate produs