Scorţişoara este un arbore originar din Sri Lanka şi din sudul Indiei. Scoarţa are un parfum special, este recoltată partea exterioară a scoarţei, miezul şi partea interioară. Sunt decojite, apoi se lasă să se usuce complet. Scorţişoara are un parfum dulce, lemnos şi este adesea folosită pentru a da aromă diferitelor feluri de mâncare din carne de miel şi de pui. Bucătăriile din India utilizează pe scară largă, atât la mâncăruri cât şi la preparate dulci, cum ar fi prăjituri, biscuiţi, deserturi sau este adăugat în băuturi fierbinţi. În India, scorţisoara este folosită sub formă de fâşii întregi, prăjite în ulei fierbinte până se derulează şi devin aproape drepte, astfel se eliberează aroma şi gustul. Când se foloseşte măcinată scortişoara trebuie adăugată cu puţin timp înainte de a fi servită căci, prin fierbere, devine uşor amăruie. Este unul dintre cele mai puternice antioxidante naturale, ajută şi la reglarea nivelului zahărului din sânge. Are proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatoare.
Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten.
A nu se utiliza după data expirării.
A se păstra la loc uscat și răcoros.
Mod de administrare: Se poate utiliza in preparate dulci, cum ar fi prajituri, biscuiti, deserturi sau se poate adauga la bauturi fierbinti. Mai este folosita si pentru a da aroma diferitelor feluri de mancare din carne de miel si de pui.
Precautii: Pentru a-si pastra prospetimea si aroma se va pastra intr-un recipient bine inchis, intr-un loc uscat si racoros. Poate contine urme de: migdale, alune, arahide, nuci, seminte de susan.
Tara de origine: Indonezia
Forma Prezentare: Pulbere
Greutate: 0.1