Poate fi utilizată în preparate culinare, în amestec cu diverse legume, în supe, salate, pilafuri sau ca garnitură.
Mod de preparare: se spală bine înainte de utilizare, şi se adaugă în apă fiartă cu puţină sare (o parte de quinoa cu doua părţi de apă).
Timp de fierbere 15-20 de minute.
Quinoa albă este o cereală cu un conţinut mare de proteine. Din planta de quinoa se mănâncă semințele, care au calități nutritive deosebite. Cu o istorie de mai bine de 7000 de ani, quinoa provine din regiunile montane ale Americii de Sud. Cu toate că face parte din familia cerealelor, quinoa este, de fapt, o sămânță, așa că nu conține deloc gluten.
Quinoa este o pseudocereală bogată în proteine și o sursă bună de aminoacizi. Are un conținut foarte scăzut de grăsime și poate fi adăugat la dietele din întreaga lume ca alternativă sănătoasă față de multe alimente similare.
Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten.
A nu se utiliza după data expirării.
A se păstra la loc uscat și răcoros.
Mod de administrare: Se spala bine inainte de utilizare, si se se agauga in apa fiarta cu putina sare (o parte de quinoia cu doua parti de apa). Timp de fierbere 15-20 de minute.
Precautii: Ase pastra la loc uscat si racoros. A nu se consuma dupa data expirarii. Poate contine urme de: migdale, seminte de susan.
Tara de origine: Peru
Greutate: 0.2