Recomandari PASTA DE ALUNE cremoasa:
Recomandam un consum moderat, in combinatie cu fructe feliate sau paine din faina integrala.
Se spune ca Aztecii au macinat prima data arahidele si le-au transformat intr-o pasta. Canadianul Marcellus Gilmore Edson este primul care a patentat acest produs, in anul 1184. El a ales sa amestece pasta de arahide prajite (destul de lichida) obtinuta cu zahar, pentru a-i da o consistenta mai solida. Era folosita drept hrana pentru persoanele suferinde sau lipsite de dinti, destul de numeroase in perioada respectiva. Untul de arahide a devenit popular, in timpuri mai recente, in America de Nord, Olanda, Marea Britanie, Australia si parti din Asia. Americanii il consuma intins pe paine, impreuna cu diferite gemuri de fructe sau ciocolata.
Compozitie unt de arahide sanovita:
Alune de pamant (arahide) 90, zahar, ulei de alune, sare, stabilizator E471 (origine vegetala).
Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Untul de arahide este contraindicat persoanelor cu alergie la arahide!