Cantitate netă: 500 g ℮
Este potrivită atât în mâncăruri sărate cât și în cele dulci. Se poate găti în diverse moduri: ca și garnituri, piureuri, adăugat în diverse preparate de supe, tocănite, salate de fructe/ legume sau în amestec cu alte cereale. Poate fi pregătit cu lapte, similar orezului cu lapte ori ca adaos în budinci, creme.
Preparare: Se spală bine, apoi se pune la fiert o parte de mei cu doua- trei părți de apă. Se fierbe la foc mic pentru aprox. 20-30 de minute. Pentru a obține boabe bine separate se poate prăji în tigaie înainte de a-l găti.
Informație nutrițională
Valori medii: Per 100 g
Valoare energetică 1449 kJ/346 kcal
Grăsimi 2,9 g
Din care: Acizi grași saturati 0,6 g
Glucide 71,6 g
Din care zaharuri: 0,1 g
Proteine 10,5 g
Fibre 3,2 g
Sare 0,01 g
Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten.
A nu se utiliza după data expirării.
A se păstra la loc uscat și răcoros.