Ingrediente: Fructe uscate de Goji (Lycium barbarum).
Boabele de goji sunt bogate in nutrienti naturali si contin o variata gama de vitamine, minerale, polizaharide si aminoacizi.
Se pot consuma ca atare, sau in amestec cu iaurt, muesli, cereale, supe, ceai sau ca ingredient in produse de patiserie, prajituri, ciocolata, inghetate, sucuri.
Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g.
Ingrediente:fructe uscate de Goji(Lycium barbarum).
●Poate conține urme de: alune, arahide, migdale, nuci, semințe de susan, mustar gluten.
Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra într-un recipient bine inchis, într-un loc uscat şi răcoros. A nu se utiliza după data expirării.
Loc de provenienta: China
În China antică fructele de goji, supranumite și fructele longevității, erau folosite în medicina tradițională fiind considerate un adjuvant pentru vitalitate și un remediu pentru păstrarea tinereții.
Datorită conținutului bogat în nutrienți și antioxidanți fructele de goji sunt printre cele mai sănătoase alimente.
Aceste fructe sunt folosite de mult timp în medicina tradițională pentru îmbunătățirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar și pentru a ameliora simptomele de oboseală. Având un conținut bogat în zeaxantină, fructele de goji sunt un antioxidant puternic. Beta-carotenul din compoziția fructelor de goji este important pentru sănătatea ochilor, oaselor, pielii și pentru dezvoltarea celulelor. Conțin cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre toate fructele comestibile. De asemenea în compoziția lor regăsim aminoacizi, acizi grași nesaturați precum acidul linoleic, acidul alfa-linoleic, acidul beta-sitosterol, carotenoide (beta-caroten, luteină etc.), fitosteroli, minerale (calciu, cupru, fosfor, germaniu, potasiu, seleniu, zinc etc.), polizaharide și vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, E etc.). Polizaharidele sunt o importantă sursă de fibre dietetice, având rolul de a îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante în corp, îmbunătățesc digestia și ajută în curele de slăbire, oferind rapid senzația de sațietate.
Fructele de goji au gust dulce-acrișor și se pot consuma ca atare, ca gustări între mese și la micul dejun sau sub formă de ceai, suc, smoothie-uri, adăugate în cereale, iaurt, deserturi, salate etc.
Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată si echilibrată!