Proprietăti:
- poate sustine metabolismul glucidic, mentinand glicemia in limite normale;
- plantele din compozitia acestui ceai poat avea proprietăti hipoglicemiante (scad glicemia) si pot stimula functiile pancreasului;
- frunzele de dud contin alcaloizi glicomimetici (cu structură asemănătoare glucozei) care potentează secretia de insulină si inhibă enzimele care transformă alte zaharuri in glucoză;
- taninurile din frunzele de afin, salvie si dud pot scadea absorbtia glucidelor introduse prin alimentatie.
Mod de preparare:
Peste 1 lingurită amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită si se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară.
Mod de utilizare:
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră inainte de masă.
Ingrediente:
Frunze de afin (Myrtilli folium), frunze de nuc (Juglandis folium), frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba), urzică (Urticae herbă), rădăcină de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus sine semine),menta.
Contraindicatii:
Nu se recomandă in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Prezentare:
50 g