Untura de bursuc se utilizeaza in medicina populara rusa de peste 200 de ani atat intern, consumata ca atare sau imbogatita cu diverse alte substante active sau corectori de gust si aroma, cat si extern, in diverse preparate parafarmaceutice. Untura de bursuc este bogata in acizi grasi polinesaturati Omega 3 si 6, vitamine (A, B2, B6, B12, PP), micro si macroelemente, ceea ce permite animalelor sa petreaca timp indelungat in hibernare, fara apa si hrana. Administrata ca supliment alimentar, untura de bursuc, alaturi de uleiul din germeni de grau, participa la metabolismul lipidelor si in toate procesele fiziologice in care acestea sunt implicate. Produsul contine, de asemenea, ulei din seminte de in, care sustine sanatatea barbatilor (functionarea normala a prostatei) si a femeilor de varsta a treia (diminuarea manifestarilor neplacute asociate menopauzei, mentinerea sanatatii sanilor). In plus, sustinere digestia si confortul digestiv (mentinerea tranzitului intenstinal normal) si ajuta la mentinerea greutatii corporale normale (asigura senzatia de satietate).