Proprietati ceai patlagina ( frunze ):
Indicatii ceai patlagina frunze:
Compozitie ceai de patlagina:
Frunze ( Plantaginis Folium ): mucilag neozuronic (xiloza), vitaminele A,C,K,aucubozida, acid oleanoic, taninuri, flavone, fitosteroli.
Mod de utilizare ceai de patlagina :
Intern - infuzie 2-5 % ( o lingura de frunze la 200 ml apa clocotita), o lingura la 2 ore ; o
In ulcer gastric, se utilzeaza 0,5 g pulbere de frunze de 2-3 ori pe zi, dupa mesele principale ;
Extern - gargara, cataplasme, spalaturi locale cu infuzie obtinuta din 2 linguri de pulbere planta la 200 ml apa clocotita.
Prezentare:
50 g
Mod de administrare: INTER -Infuzie - la o cana (250 ml) apa clocotita se adauga 1-2 lingurite de planta maruntita, se lasa 10-15 min, acoperita, se administreaza 2-3 cani pe zi. EXTERN - In inflamatii ale pielii - se pune pulberea planteipe zona afectata sau se pot face diferite creme cu putina ceara de albine si ulei, in care se va pune produsul vegetal. - Se fac bai: se face o infuzie din 100 g produs vegetal la 3 litri de apa; se lasa vasul acoperit 20-30 de minute; se strecoara si lichidul rezultat se rastoarna in apa calda, care trebuie sa aiba 37 de grade Celsius, se sta 15-20 de minute.
Precautii: Acest produs este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata, echilibrata si un mod de viata sanatos. A se consuma, de preferinta, pana la data marcata pe ambalaj. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A se pastra la temperatura camerei, ferit de lumina si umiditate, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici.
Tara de origine: România
Forma Prezentare: Vrac
Reactii adverse: Contraindicat bolnavilor de ulcer si gastrita hiperacida, in caz de supradozare. Respectand dozele prescrise, ceaiul nu prezinta contraindicatii sau efecte adverse.
Greutate: 0.06
Notificat: SNPMAPS nr. 917/15.02.2006