Cordyceps este obtinut dintr-o ciuperca tibetana medicinala ale carei proprietati terapeutice sunt date de continutul ridicat de beta-caroten, Vitamina E, Vitamina C, seleniu, aminoacizi si numerosi fermenti.
Cu o natura endoparazita, ciuperca Cordyceps creste in regiuni din China si Tibet, la altitudini de peste 3500 m. In ciclul sau biologic, aceasta ciuperca tibetana trece prin etape diferite, in care se dezvolta mai intai ca insecta, apoi ca planta. Sporii sai se fixeaza pe larva unui fluture, care, odata infectata se ingroapa in pamant sub forma de gogoasa. Ciuperca Cordyceps poate sa ramana sub pamant o perioada indelungata, pana cand vremea devine prielnica si planta poate sa rasara. Etapele se reiau apoi intr-un miraculos parcurs de evolutie si perpetuare. Cordyceps are beneficii terapeutice in imbunatatirea functiei hepatice si a pancreasului, in sanatatea cailor respiratorii, intarirea sitemului imunitar si protejarea organismului impotriva radicalilor liberi. Considerat a fi un energizant adaptogen, Cordyceps ajuta la imbunatatirea performantelor atletice si combaterea starilor de oboseala. Ciuperca tibetana actioneaza ca antibiotic, antiinflamator si antidepresiv dar si ca protector al organismului in tratamentele invazive.
Printre efectele consumului de cordyceps s-a constatat inhibarea cresterii multor tipuri de celule canceroase umane, inclusiv cancere pulmonare, de colon, de ficat si de piele.
Studiile au raportat ca ciuperca tibetana a imbunatatit semnificativ functia pulmonara, rezistenta la efort si calitatea vietii, fara a provoca efecte adverse ca urmare a administrarii acesteia.
Cordyceps nu are contraindicatii, lunga istorie de utilizare in medicina traditionala chineza sugereaza eficienta si siguranta miraculoasei ciuperci. De fapt, guvernul chinez a aprobat Cordyceps pentru utilizare in spitale si recunoaste ciuperca tibetana ca un remediu natural sigur.
Informatii conformitate produs