Colostrul (cunoscut şi sub numele colocvial de colastra sau “primul lapte” produs de glandele mamare in primele 48 de ore după naştere) are o exceptionala valoare nutritiva. Din cele mai vechi timpuri, cu mult inainte de inventarea medicamentelor, principala sursă de imunoglobuline utilizată in lupta impotriva infecţiilor a fost colostrul. El este o substanţă naturală unică, avand cel mai puternic efect de crestere si regenerare regenerare a corpului uman. Se compune din peste 250 de substanţe naturale care au ca funcţie principală protejarea şi regenerarea celulelor in organismul uman, iar substanţele sale constitutive intr-o astfel de concentraţie nu mai sunt găsite in nici un alt produs natural. Structura moleculară a colostrului de vacă este identică cu cea a colostrului uman. Colostrul bovin determină un sistem imunitar echilibrat si este o sursă naturală de vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, anticorpi (cunoscuti sub denumirea de imunoglobuline) si factori de transfer. Factorii de transfer sunt molecule mici care transmit informatii imunitare de la mama la nou nascut, consolidand si oferind inteligenta sistemului imunitar (in conditiile imaturitatii acestuia la nou nascut), oferindu-i capacitatea de a recunoaste si de a distruge virusi, bacterii, paraziti, ciuperci. Sunt un sistem de mesagerie imunologica extrem de eficient proiectati de natura pentru a transfera informatii de imunitate. Studii recente efectuate in USA si Rusia au aratat importanta utilizarii acestora in infectiile reziste la antibiotice, neoplasme, boli autoimune, etc…
Chefirul este un probiotic natural ce conţine simbioze de bacterii si drojdii vii benefice pentru sanatate. La inceputul acestui secol , conceptul de probiotic a fost introdus de savantul rus Ilya Metchnikoff (1907), pentru care a primit si premiul Nobel 1908. Ca urmare a studierii chefirului s-a remarcat repopularea tractului digestiv si imbunatatirea digestiei prin predigerarea proteinelor cu o mai buna absortie a acestora (persoanele intolerabile la lactoză putand consuma chefir), dar si distrugerea microorganismelor.
Col-Kefir® (colostrul fermentat in chefir) contribuie la formarea de biopeptide active cu dimensiuni extrem de mici avand multiple functii ce ajuta la: buna functionare a tractului gastro-intestinal, intarirea sistemului imunitar, buna functionare a aparatului cardiovascular, recuperarea musculara dupa efortul fizic intens si favorizarea modelarii masei musculare cand este utilizat in combinatie cu exercitii fizice. Aportul de bacterii si drojdii ajuta la mentinerea unei flore microbiene intestinale normale, cu multiple efecte benefice fizice si mentale, mentinand vitalitatea si sustinand echilibrul intregului organism. Col-kefirul reprezinta un tribiotic (pre/pro/post biotic), putand fi considerat un adevarat supernutrient.
Ingrediente: atomizat de Colostru-bovin (20,2 lgG-imunoglobuline) fermentat cu granule de kefir (simbioza de drojdii si bacterii), raport 4:1 (lapte) 500mg, capsula: gelatina, colorant/dioxid de titan 125mg.
Mod de utilizare: 1cps de 2 ori pe zi, inainte de mesele principale cu un pahar de apa plata.