Ceaiul din fructe de anason:
Sustine apetitul si sănătatea digestivă
Benefic in tulburări dispeptice cu spasme usoare ale tractului gastrointestinal, balonare si flatulentă.
Mentine sănătatea respiratorie, are efect spasmolitic si efect de bronhodilatare.
Stimulează secretia tuturor glandelor, inclusiv a celor lactogene.
Intern: infuzie-peste o lingurita cu plantă se toarna 250 ml apă clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi cu 30 de minute inaintea meselor principale. Pentru sugari, se prepară infuzie din 5-6 fructe la 100 ml apă clocotită.
Contraindicaţii
Sarcină, alergie la anason si alcool, gastrite hiperacide şi ulcer gastric şi duodenal, enterocolite cronice şi acute.
Atentionari
Poate interfera cu produse anticoagulante, antiagregant-plachetare, agenti trombolici, heparine cu masa moleculara redusa la administrare concomitenta.Ingrediente:
Fructe de anason (Pimpinella anisum L.)
Principii active: Ulei esential (alcătuit din anetol, estragol, dianetol, α si β-pinen, limonen,anisol, linalool, terpineol, vanilină, acid anisic), cumarine (umbeliferonă), furanocumarine (bergapten), flavone, lipide, proteine, zaharuri, substante minerale.