Partea cea mai hrănitoare și bogată în substanțe nutritive din grâu, o reprezintă germenii de grâu care datorită proprietăților sale contribuie la menținerea sănătății organismului. Prin presarea la rece a germenilor de grâu se obține un ulei de culoare gălbuie, cu o consistență vâscoasă și aromă puternică. Uleiul din germeni de grâu conține: grăsimi nesaturate, fibre, fitosteroli, lecitină, proteine, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E, F, și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Uleiul se folosește în alimentație, însă fără a se găti și în industria cosmetică.
Proprietăți : antioxidant, cicatrizant, emolient, hidratant, întărește sistemul imunitar, înceticenște procesul de îmbătrânire celulară etc.
Intern:
- ajută la menținerea rezistenței și vitalității organismului;
- se recomandă consumul în dietele de slăbire;
- fitosterolii contribuie la prevenirea hipercolesterolemiei;
- vitamina A și E, surse de antioxidanți ce previn bolile cardiovasculare, cancerul și îmbătrânirea prematură a celulelor;
- protejează mușchii, ochii, plămânii și sângele;
- întărește sistemul imunitar;
- îmbunătățește digestia;
- stimulează circulația sângelui;
- întărește sistemul nervos și îmbunătățește memoria;
- ameliorează crampele musculare;
- protejează împotriva efectelor nocive ale mediului înconjurător.
Extern:
- se absoarbe rapid în piele;
- previne îmbătrânirea pielii;
- vindecă rănile ușoare, cicatrizează arsurile și ulcerele cutanate;
- hidratează tenul uscat;
- previne și tratează vergeturile;
- tonifiant mamar;
- combate hirsutismul;
- îmbunătățește aspectul părului uscat, degratat, vopsit dând părului vitalitate și strălucire;
Precautii: A se pastra la temperatura camerei, ferit de lumina.
Tara de origine: Statele Unite ale Americii
Forma Prezentare: Ulei
Greutate: 0.05