Mod de administrare: Infuzia se poate prepara din 1 lingurita de pulbere de seminte la o cana cu apa. Dupa strecurare se indulceste si se beau 1-3 cani pe zi. Decoctul de preparat din 1 lingurita de seminte macinate la 1 cana cu apa. Mai intai se tine la macerat 6 ore, dupa care se fierbe 5 minute. Se strecoara si se bea indulcit, pe parcursul unei zile. O alta modalitate de preparare este macerarea timp de 24 ore. Se pun 50g de seminte la jumatate de litru de apa. Dupa 24 de ore se pot bea 1-2 cani pe zi. Semintele macinate de schinduf se pot folosi si ca atare, in cantitate de 1 lingurita pe zi. La persoanele cu colesterol si trigliceride crescute, respectiv cu diabet zaharat, se recomanda consumarea a 25g (5 lingurite) de seminte macinate in fiecare zi. Extern - cataplasme din seminte macinate, cu putina apa si otet de mere, sub forma unei paste care se aplica pe rani purulente, furuncule, abcese, panaritiu, flegmoane.
Precautii: A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. Respectand dozele recoamdandate, nu prezinta alte contraindicatii sau efecte adverse. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici. A se pastra in ambalajul original, la loc uscat, la temteratura camerei, ferit de lumina directa a soarelui. A se consuma, de preferinta, pana la data marcata pe ambalaj.
Tara de origine: România
Forma Prezentare: Vrac
Greutate: 0.06