Arborele de macadamia este veşnic verde, creşte până la o înălţime de 5 metri, iar fructul denumit şi nucă are o formă rotindă cu un înveliş verde fibros. Nucile de macadamia au o coajă maronie foarte dură în interiorul căruia găsim miezul de culoare gălbuie, aromat şi untos. Dintre toate nucile, cele de macadamia sunt cele mai bogate în ulei. Nucile de macadamia pt fi consumate ca atare, sau adăugate în bomboane de ciocolată, fursecuri sau îngheţată.
Nucile de macadamia conţin: acid palmitoleic (Omega 7), acizi graşi Omega 3 şi 6, vitaminele A, E, B2. B3, B6; minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu etc
Uleiul de macadamia se obţine prin presarea la rece a nucilor de macadamia.
Proprietăți : antioxidant, calmant, cicatrizant, emolient, hidratant, protector celular, regenerant etc.
Uz intern:
- datorită acizilor Omega 3 şi 6, previne formarea colesterolul rău (LDL) și al trigliceridelor;
- previne îngroşarea arterelor;
- vitaminele A și E sunt o sursă de antioxidanţi, care previn afecţiunile cardiovasculare;
- ajută prevenirea hipertensiunii arteriale;
- îmbunătăţeşte memoria;
- stimulează pofta de mâncare.
Uz extern:
- conţinutul de Omega 7, care este un acid gras asemănător sebumului secretat de pielea noastră, face ca uleiul de macadamia să fie uşor absorbit de piele cu efect emolient și hidratant;
- previne îmbătrânirea prematură a pielii;
- recomandat pentru tenul uscat, matur şi degradat;
- ideal pentru tenul cuperozic;
- previne apariţia vergeturilor;
- hrăneşte şi înmoaie pielea deshidratată şi descuamată;
- grăbeşte vindecarea leziunilor minore de suprafaţă ale pielii;
- stimulează circulaţia sanguină;
- hidratează şi regenerează părul deteriorat şi uscat.
Precautii: A se pastra la temperatura camerei ferit de lumina.
Tara de origine: Africa de Sud
Forma Prezentare: Ulei
Greutate: 0.05