Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao destinata fabricarii pudrei de cacao pentru consum. Se prezinta ca o materie alb-crem, cu punct de topire de 37 de grade Celsius cu miros si gust specific, cremos. Este ingredientul de baza al ciocolatei albe alaturi de vanilie si lecitina.
Untul de cacao se poate folosi atat la prepararea prajiturilor, adica la bucatarie, cat si extern pentru piele.
Untul de cacao crud (procesat la rece) este binecunoscut pentru efectele sale extraordinare atunci cand este folosit extern, pentru sanatatea pielii.
Insa untul raw de cacao se poate folosi si in bucatarie, produsul avand grad alimentar. Are o puternica aroma de ciocolata, asadar puteti adauga unt de cacao in orice reteta unde doriti sa predomine gustul intens de ciocolata. Se poate combina foarte bine cu uleiul virgin de cocos.
Untul de cacao este dedicat tuturor tipurilor de piele, oferind o hidratare intensa datorita acizilor grasi pe care ii contine. La contactul cu pielea, untul se topeste si este usor absorbit in piele. Folosit regulat, untul de cacao face ca pielea sa capete o textura catifelata si o stralucire naturala. Este eficient pentru echilibrarea tonului pielii, mentinerea ph-ului, eliminarea rosetei si calmarea iritatiilor (eczeme, dermatita).
Ajuta la estomparea cicatricilor datorita abilitatii sale de a pastra apa chiar si in straturile cele mai adanci ale pielii.
Antioxidantii pe care ii contine lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea pielii.
Stimuleaza sinteza de colagen, intarind, dand viata si tinerete pielii.
Estompeaza vergeturile.
Folosit la masaj, untul de cacao are un puternic efect relaxant, destresant, energizand intregul organism si stimuland sistemul imunitar.
oate fi folosit ca si crema solara, avand capacitatea de a intensifica bronzul.
Aplicat constant pe calcaie, coate si genunchi, untul de cacao reface tesuturile epidermei. Pentru a-i potenta efectul de hidratare, foloseste-l seara si acopera-ti picioarele cu sosete.
Hidrateaza, regenereaza, revitalizeaza, fortifica si ofera volum parului, prevenind despicarea varfurilor. Daca ai parul foarte uscat, aplica unt de cacao pe toata lungimea firelor de par, acopera-l cu un prosop incalzit timp de doua ore si, apoi, spala-l cu un sampon obisnuit
Mod de utilizare Unt de cacao presat la rece:
Untul se topeste la contactul cu pielea, permitand eliberarea rapida a principiilor active continute.
Asigura pielii 24 de ore de confort, protectie, tonifiere si hidratare.
Se aplica o cantitate generoasa pe piele si se maseaza pana cand untul este complet absorbit.
Prezentare Unt de cacao presat la rece:
500ml