Uleiul de nucă este bogat vitaminele B1, B2, şi B3, vitamina E şi niacina. De asemenea este bogat in acizii graşi omega 3.
Un ulei de nucă de calitate vă avea gust plăcut de nucă. După deschiderea recipientului, uleiul de nuci trebuie menţinut intr-un loc răcoros, la intuneric.
Antioxidanţii prezenţi in uleiul de nucă au un rol important in eliminarea toxinelor şi a diverselor substanţe nocive din organism, care sunt indirect sau direct răspunzătoare de dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Acidul elagic impiedică multiplicarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.
Recomandari
curele de protecţie a aparatului cardio-vascularhipercolesterolemie ( o cura de 8-10 zile/luna, cu 2 linguri luate dimineata, pe nemancate)
ulcer gastric şi duodenal
tratarea tulburarilor de stomac si intestine
eliminarea parazitilor intestinali
un bun stimulator al sistemului nervos
afectiuni hepatice
psoriazis
diaree
constipatii si teniazie( teniaza apare in urma consumului de carne infestata cu parazit, carne ce nu a fost suficient de bine preparata termic)
anemii; artroze; astenie; reumatism;
stări precanceroase
intarzieri de creştere
tulburări neurovegetative
disfuncţii endocrine
in dieta persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense
caderea parului( sub forma de picaturi care se aplica la radacina parului, se maseaza, se asteapta 10- 15 minute dupa care se spala cu un sampon din plante, de doua ori pe saptamana, timp de trei luni)
tulburări de menopauza şi alte afectiuni.
acţiune tonifiantă( masarea zonelor afectate de varice sau circulaţie periferică neadecvată.
Ingrediente
100 ulei natural de nucă presat la rece din miez de nucă uscată natural, netratat termic, foarte bogat in vitamina A, B1, B3, B5, B6, C, D, E, K, precum şi minerale: cupru, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, fier, acizi graşi, omega 3 şi omega 6. Acizi graşi polinesaturaţi totali 63,3g, din care: acid linoleic (omega 6) -52,9 g şi acid alfa-linoleic 10,4g.
Mod de administrare
Poate fi adăugat in toate tipurile de mancare, cu condiţia respectării catorva reguli: depozitarea in locuri răcoroase şi intunecate, iar după deschidere păstrarea lui exclusiv in aparatele frigorifice. Nu trebuie supus temperaturilor ridicate, nu se prăjeşte şi nu se fierbe. Se adaugă in preparate reci sau după ce preparatele sunt luate de pe foc.
Mod de prezentare:
Flacon a 100 mililitri