Proprietăti:
Sustine metabolismul glucidic, mentinand glicemia in limite normale
Ingrediente:
Frunze de afin (Myrtilli folium), frunze de nuc (Juglandis folium), frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba), urzică (Urticae herbă), rădăcină de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus sine semine),menta.
Efect:
Hipoglicemiant (scade glicemia) si de stimulare a functiilor pancreasului
Recomandări:
Dieta persoanelor diabetice sau predispuse la diabet zaharat, pentru scăderea glicemiei.
Contraindicatii:
La dozele recomandatenu se cunosc.
Sarcină si alăptare:
Acest ceai nu este indicat femeilor insărcinate si mamelor care alăptează.
Efecte secundare si interactiuni:
La dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare:
Peste un plic de ceai se toarnă 200 ml apă clocotită si se lasă 10 minute acoperit.
Mod de administrare:
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi , cu o jumătate de oră inainte de masă.
Prezentare:
20 plicuri x 1,5 g