Konjac este o rădăcină comestibilă a unui arbore asiatic cu acelasi nume. Este un aliment fără gluten, 100 natural si nu provoaca alergii. Aproape că nu are calorii si absoarbe pană la 100 de ori greutatea sa in apă (de 70 de ori mai mult decat tăratele de ovăz). Konjac este, asadar, un aliment ideal care ne satură fără să ne aducă prea multe calorii!
In plus fată de senzatia de satietate, konjac nu influenteaza glicemia si colesterolul pentru că fibrele glucomanan absorb apa in mod eficient in tractul digestiv si scad absorbtia de carbohidrati. Puteti cumpăra rădăcina konjac sub formă de supliment alimentar, tăitei Konjac si altele, sau faina cu extrem de putine calorii.Puteti pierde aproape 6 kilograme in opt săptămani dacă includeti konjac in alimentatia zilnică.
Faina de Konjac este ideala pentru ingrosarea diverselor sosuri, budinci, preparate gelatinoase, pentru imbunatatirea texturii aluatului de paine, dar si pentru prajiturile din faina de seminte.
100 gr de faina de Konjac pot ingrosa aproximativ 25-30 l de lichid.
Mod de utilizare:
- In prepararea mancărurilor cu sos scăzut: la 500-700ml se foloseste o lingurită rasă de făină.
- In prepararea budincilor: la 500 ml de apa/lapte se adauga 1 lingurita si jumatate rasa de făină.
- In prepararea aluaturilor diverse se utilizeaza 1 lingurită de făină de Konjac.
Este recomandat ca, inainte de a fi adaugata peste preparatul cald, faina de Konjac sa fie amestecata cu un ingredient dur (sare grunjoasa, indulcitor etc).
Pentru ingrosarea la rece se procedează intr-o maniera similara, insa timpul de actiune trebuie sa varieze intre 20-40 minute.
Faina de Konjac NU contine GLUTEN, nu are gust si miros si poate fi inclusa in orice dieta.
Ingrediente: 100 faina de konjac
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.