Anasonul stelat are o aromă puternică, dulceagă.
Fructele unui copac veşnic verde, care ajunge pană la 8 metri inălţime şi trăieşte 100 de ani, acest anason are o formă stelară, cu raze asimetrice, din interiorul stelei sunt seminţele. Deşi nu seamănă şi nu este acelasi ca anasonul, anasonul stelat poartă acelaşi nume, deoarece au mirosuri asemănătoare. Anasonul stelat are insă un gust mai puternic, ascuţit şi profund, este dulce la gust şi plăcut, puţin picant. Nu se foloseşte in cantităţi mari. Se simte bine in prezenţa altor condimente puternice cum sunt ghimbirul, scorţişoara sau cuişoarele. Adjuvant al digestiei, măreşte imunitatea, luptă imptriva gripelor. Anasonul stelat este folosit in occident in special la deserturi, condimentarea ceaiurilor sau a prăjiturilor, sau ca substitut al anasonului in vinul viert.
Ingrediente
anason stelat (Illicium verum).
Mod de utilizare
Se poate utiliza intreg sau sub formă de pulbere ca aromatizant in produse de patiserie, in deserturi condimentate, dulciuri, ceaiuri. Se foloseşte şi in supe, sosuri, fripturi sau in combinaţie cu carnea roşie.
Este un ingredient esenţial in diferite băuturi alcoolice (lichioruri, vin fiert etc.).