Acizii grasi Omega 3-6-9 nu pot fi sintetizati de catre organism si de aceea aportul lor prin dieta este necesar. Semintele de in au o concentratie ridicata si diversificata de acizi grasi esentiali nesaturati. Acizi grasi nesaturati sunt implicati in metabolismul grasimilor. Au un rol cheie in transportul tuturor nutrientilor in organism si procesul de crestere si dezvoltare.
Ulei din seminte de In reprezinta cea mai bogata sursa naturala de acizi grasi esentiali Omega 3-6-9 (de 2 ori mai mult decat in uleiul de peste), vitamine (complex B,vitamina E) minerale (Mg, Ca, P), lecitina, fibre (mucilagii) si fitoestrogeni.
Sustine metabolismul lipidelor, contribuind la mentinerea valorilor normale ale colesterolului si trigliceridelor, la curatarea vaselor de sange de depunerile de grasime si la arderea grasimilor excedentare. Contribuie la normalizarea tranzitului intestinal si la neutralizarea radicalilor liberi.
Nu contine aleregeni.