In coaja fructului de cătină există aproximativ 2 ulei gras, o proportie mai mică existand si in semintele fructului. Acest ulei, obtinut prin presare la rece, are o compozitie chimică uimitoare. In el găsim vitaminele A si E, pigmenti cum ar fi zeaxanthina, substante cu efect hormonal (fitosteroli), grăsimi nesaturate, acizi Omega 3 etc. Gratie acestei compozitii, uleiul de cătină are efecte uimitoare asupra fiziologiei umane. O trecere in revistă a studiilor despre acest produs natural este cu adevărat uimitoare, cătina fiind – fără exagerare – studiată in raport cu sute de patologii umane.
Intern, cele mai multe studii se concentrează pe cătină in raport tulburările cardiovasculare, hepatice sau cu leziunile mucoasei stomacale. O atentie deosebită i s-a acordat acestui ulei in interactiunea cu tulburările de tip proliferativ sau cu sistemul imunitar. De altfel, relatia dintre uleiul de cătină si sistemul natural de apărare al organismului a fost studiat si in raport cu imunodepresia si in raport cu imuno-reglarea.
Extern, uleiul de cătină pare să fie un panaceu. Zeci de studii au fost consacrate efectului acestui produs in relatie cu leziunile termice sau produse de radiatiile electromagnetice. De asemenea, efectul intern si extern, in raport cu acneea, cu imbătranirea prematură a pielii sau cu inflamatiile cutanate pare să fie impresionant.
Compozitie: 100 ulei de cătină (Hippophae rhamnoides) din Romania, din agricultură biologică, obtinut prin presare la rece.
Mod de utilizare:
Intern: 10-20 de picături, pe stomacul gol, de 2 ori pe zi.
Recomandat pentru copii si adulti.
Extern: Aplicati local cateva picături, cu ajutorul pipetei si masati pană la absorbtia completă. Se recomandă aplicarea, in functie de necesităti, o dată sau de două ori pe zi, pe pielea proaspăt curătată. Atentie, are putere de pigmentare mare!
Precautii:
A se păstra inchis ermetic, la loc uscat si intunecat, la temperatura camerei. A nu se lăsa la indemana copiilor. A se utiliza de preferintă pană la sfarsitul datei inscriptionate pe ambalaj. A se citi ambalajul inainte de utilizare.
Conditii de pastrare:
In ambalajul original, inchis etans, neexpus la intemperii, radiaţii solare, sau alte surse de căldură, la temperaturi intre 5-250C. Risc de depreciere prin inghet.
Prezentare: Recipient de sticlă de 10ml.
Fabricat in Romania