Contribuie la: Castravetele-amar contine vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A si minerale precum calciul, potasiul, sodiul si fierul. Este o sursă excelentă de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc si fosfor. De asemenea, contine betacaroten, fier si potasiu. Această legumă, mai este cunoscută si sub denumirea de insulină vegetală, pentru că, ea are in compozitie aminoacizi identici cu cei ai insulinei bovine, substanta care se administrează persoanelor care suferă de diabet. Actiune hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, reminalizantă, vitaminizantă, antibiotică, antivirală, stimulantă pentru sistemul imunitar, antiparazitară. Utilizat in mod traditional si in tratarea stărilor de iritare si de inflamare a organismului, Castravetele-amar are certe proprietăti calmante si antiinflamatorii si merită introdus in dietele de detoxifiere a organismului.
Mod de preparare si administrare: Se pun 3-4 rondele de fructe (1 lingurită) in 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară si se bea. Se beau 3 căni de ceai pe zi, dimineata, la pranz si seara, după mesele principale.
Precautii si contraindicatii: Produsul nu contine ingrediente cu potential alergenic. A nu se consuma de către femeile insărcinate sau care alăptează, dar nici de către persoanele cu glicemie scăzută.
Ambalaj: 50 g